İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMLARI


Sap2000 : SAP2000 , yapı sistemi modellerinin geliştirlimesi, analizi ve boyutlandırılması için genel amaçlı bir programdır. Herhangi bir yapı sisteminin SAP2000 yardımı ile analiz ve boyutlandırılmasında, genel olarak aşaıdaki yol izlenmektedir. Kurs süresi içinde bunlar ile igili komutlar uyulamalı olarak anlatılacaktır.


ETABS : ETABS programı inşaat mühendislerine yönelik her türlü yapısal elemanın tasarımını yapan ve yapılan üç boyutlu tasarıma göre statik-dinamik analiz yapabilen uluslararası bir programdır. Bu programla her türlü yapıyı tasarlayıp, oluşabilecek tüm yüklemeleri girip (zati, hareketli, kar, rüzgar, deprem.) kullanılacak malzemeyi seçip ( çelik, betonarme, kompozit.) istediğiniz dizayn kodunu seçip analiz yapabilir, sonuçlara göre gerekli ayarlamaları yapıp projenizi sonuçlandırabilirsiniz.


AUTOCAD : Dünyanın lider 2B ve 3B tasarım programlarından AutoCAD® yazılımının sunduğu güçlü ve esnek özelliklerle çevrenizdeki dünyayı tasarlayın ve şekillendirin. Hayal edilebilen hemen her şekli yaratabilen güçlü 3B araçlarla donatılmış olan AutoCAD, tasarım fikirlerinizi sezgisel olarak denemenize yardımcı olur. Tasarım ve dokümantasyon etkinliğini artıran yenilikler sunar ve tasarımları meslektaşlarınızla daha güvenli, doğru ve sorunsuz bir şekilde paylaşmanıza imkân verir. Güçlü programlama araçları ve mevcut binlerce ek yazılımlar en üst düzeyde esneklik sağlar ve AutoCAD yazılımını özel ihtiyaçlarınıza uygun şekilde düzenlemenize yardımcı olur. AutoCAD bu ve diğer fonksiyonlarıyla dokümantasyon ve tasarım çalışmalarınızı ilerletmek için gereken güç ve esnekliği sunar.


PRİMAVERA : Projelerinizi nasıl daha iyi yönetebileceğinizi merak ediyor, planlama ve analizin risklerinizi azaltacağına inanıyorsanız doğru adrestesiniz. Primavera, proje yönetimi anlayışını kurumsallaştırmak isteyenlere, farklı ölçek ve platformlarda, sektörel çözümler sağlıyor. Her tür ve büyüklükteki projeler için çözüm üretir
Projelerin analizi için yılların tecrübesini yansıtan özellikler sunar
Tüm proje paydaşları için kapsamlı ve esnek raporlama sağlar.


NETCAD : Netcad bir harita çizim programıdır Halihazır harita üretimi, imar planı çizimi, parselasyon haritaları yapımı ve imar uygulamalarının her türlü çizimi ile raporlarının hazırlanması, arazi toplulaştırma, kamulaştırma haritalarının üretimi, yağmurlama projeleri ve coğrafi bilgi sistemleri çalışmalarını yapabilen bir CAD programıdırAutocad nasıl genel olarak inşaat sektöründe kullanılıyorsa netcad ise haritacılıkta kullanılıyor.







1 yorum: